Bangårdsgatan 30

831 45 Östersund

Mån - Fre 7:00 - 16:00

Helger: Stängt

Smarta fastigheter

Smarta fastigheter

Vi installerar och programmerar KNX-system. Alla våra montörer är utbildade i KNX-installationer och vi har tre certifierade tekniker som projekterar och driftsätter din anläggning.

smarta hem östersund

KNX fastighetsautomation

Ta kontroll över din fastighet med allt integrerat i ett system
 • Det smarta huset/fastigheten ger dig möjlighet att enkelt kontrollera belysning, ventilation, värme/kyla och. Du kan även styra och övervaka fastigheten på distans genom att koppla upp dig via mobiltelefon eller Internet.

Energieffektivitet
 • Genom att individuellt styra temperaturen i varje rum kan du exempelvis när huset står tomt eller under nattetid sänka temperaturen. På så vis håller du nere energiförbrukningen vilket både sparar energi och pengar.

Integrera säkerhetslösningar i KNX-systemet
 • För att minska risken för inbrott kan man integrera larm och kameraövervakning eller göra en ”hemmasimulering” som tänder och släcker lampor precis som du vore hemma.
 • Har du någonsin tänkt tanken, drog jag ur strykjärnet, stängde jag av spisen?, med ett  Smart hus slipper du fundera, genom att ha en ”borta knapp” ser du till att alla strömförbrukande apparater/uttag blir strömlösa när du åker hemifrån. Detta samtidigt som belysningen släcks och temperaturen sänks för att spara energi.

Vi har lång erfarenhet av KNX-lösningar i kommersiella fastigheter och hus. Nordins El har flest certifierade KNX-tekniker i Östersund, och alla våra montörer är utbildade i KNX-installationer. Detta borgar för snabb hjälp med hög kvalitet
installation av smart hem

Styr- och reglerteknik

Vi planlägger och installerar datoriserade styr- och övervakningsutrustningar i fastigheter i Jämtland. Vi utför DUC-byten och installerar styrskåp och all annan styrutrustning. Vi har ett nära samarbete med Schneider Electric och vi är väl förtrogna med deras olika system. Våra duktiga styrtekniker borgar för kvalitet i både utförande, funktion och dokumentation så ni är i trygga händer när du anlitar oss för styr- och reglertekniklösningar. Kontakta oss gärna, så kan vi hjälpa till att hitta en skräddasydd lösning för just dig.

smart belysning östersund

FÅ EN EXTRA SMART BELYSNINGSLÖSNING

Vilken belysningsstyrning passar din anläggning? Vi arbetar med alla på marknaden förekommande system exempelvis, DALI, PLEJD, Helvar

Vilken känsla vill ni förmedla i Era utomhusmiljöer?

Vilken trygghet och ljusmiljö är det kring Era fastigheter?

Kan vi genom att belysa fasader, träd, buskar, lekplatser och gångvägar öka upplevelsen av kvalitet och trygghet?

Tillsammans med Er och våra ljusdesigners kan vi ta fram förslag som ökar det visuella intrycket i offentliga miljöer.

smart hem

Samt en smart PLEDJ belysningsstyrning för ditt inomhusbruk.

Motorvärmarstyrningar

 • Vi kan erbjuda framtidens motorvärmarstyrningar.
 • Eluttagen styrs via smartphone, RFID tagg, dator eller telefon
 • Fastighetsägaren kan styra och övervakar systemet centralt på distans
 • Debiteringsfiler är kompatibla med alla kända hyresaviseringssystem och överförs automatiskt
 • Hyresgäster betalar för sin egen elförbrukning vilket leder till
  • Rättvisa
     • Totala elförbrukningen minskas
 • Högre driftsnetto för fastighetsägaren