Bangårdsgatan 30

831 45 Östersund

Mån - Fre 7:00 - 16:00

Helger: Stängt

Elbilsladdning i Åre

Skapa offert

Klicka här för att skapa ett offertunderlag för solpaneler.

Våra tjänster

Meddelande

Kontakta oss

Telefon

063-10 30 10

Adress

Bangårdsgatan 30 831
45 Östersund

Mail

info@nordinselab.se

elbilsladdning i ÅRE

Vi kan hjälpa er med en helhetslösning kring Elbilsladdning. Vi samarbetar med de ledande aktörerna på marknaden, i och runt Åre och tillsammans med våra certifierade tekniker garanterar det en säker och kostnadseffektiv investering. Vi kan via vår leverantör erbjuda kompletta betallösningar som ökar driftsnettot för Er som fastighetsägare.

Installation av laddbox i Östersund

Tre sortens lösningar för elbilsladdning

Det finns tre olika sorters laddstationer för elbilar, som alla förbrukas för olika ändamål.

Den första typer är en så kallad ”laddbox” som installeras i förbindelse till hemmet och i större parkeringsgarage, där elbilar står parkerade under en hel natt. Effekterna från denna sortens elbilsladdare är som redan nämnt låg, det är därför elbilen bör laddas över natten.

Laddstation nummer två för elbil är vad som kallas för destinationsladdare, dessa laddare tål ytterligt hårt väder och behandling, de förläggas därför i offentliga miljöer så som på offentliga parkeringar utomhus och vid vägkanter. Effekten från destinationsladdare anstår på hur mycket effekt som finns disponibelt, om flera destinationsladdare används på området finns det mindre effekt att få.

Den tredje sortens laddstationer för elbil är snabbladdare. Dessa förläggas vid rastplatser och vägkrogar lättillgängliga för bilister. De kallas snabbladdare eftersom tiden det tar att ladda elbilen är mycket kortare än med andra sorters laddstationer, detta eftersom elbilen laddas med likström och hög effekt istället för växelström och låg effekt. 

Att implementera laddstationer för elbil gör vi på Nordins EL rutinmässigt, vi installerar självklart alla tre varianterna av elbilsladdare som finns.

Elbilsladdning Östersund

Bidrag för att installera laddstationer för elbil hemma

Från och med 1 januari 2018 kan privatpersoner ansöka om bidrag från Naturvårdsverket. Bidraget täcker 50 procent av kostnaderna för installationen, samt 50 procent av kostnaderna för laddstationerna, dock får inget hushåll ut mer än 10 tusen kronor. Viktigt att tänka på är att: Bidraget gäller för installationer som gjorts från och med 1 januari 2018

Kontakta oss redan idag

Vi kan via vår leverantör erbjuda kompletta betallösningar som ökar driftsnettot för Er som fastighetsägare. Kontakta oss redan idag, så hittar vi bästa möjliga lösningen för dig.